A Szeletelő – első szeletek

Ahogy ígértem is, innentől a szeletelőgépé a főszerep!

Ezek a dobozok kóstolóba mennek, van bennük kolozsvári szalonna, füstölt tarja, egy kis maradék felsál sonka (a többi még füstön!), angolszalonna, és egy újdonság, Basturma, azaz fűszeres karaj.

Elég érdekes ez az étel, a karajt 3 napig sóztam, utána 3 órát áztattam, csináltam egy pirospaprikás – 3 féle borsos – kakukkfüves – foghagymás fűszerkeveréket, abban meghempergettem, és textilpelenkával szorosan összekötöztem. A kis csomagokat kilógattam három hétre a levegőre, a szél szépen kiszárította, és kész is. Elég intenzív az íze, sok nincs is belőle, inkább csak kísérlet volt ez idén.

Azért egy karikát mindenképpen megér, gyertek érte 😉

(A szarvas szalámi nagyon iparkodott szikkadni, az első kóstolás megtörtént, még pár mérvadó véleményt meghallgatok, és szerintem hét vége fele a Tiétek. Jelezni fogom, ha szabad a pálya!)

Megosztás
Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *