A holnapot el ne feledjétek, 10:00 órától nyitott a kapu, szabad a pálya!
Többek közt ezek a Basturmák is várnak rátok, a szarvas szalámik szintén vihetők – ehetők, mellette a szokásos felhozatal: angol és kolozsvári szalonna, tarja, csülök, van még egy kevés csípős kolbász, és természetesen a sima sertés szalámi.
Ha már sertés szalámi, van számotokra egy jó hírünk is!
November elejéig kell visszakanyarodjunk, amikor is kitaláltam, hogy nem a szokásos 4 mm-es tárcsán darálunk szaláminak valót, hanem váltunk 6 mm-re. Azt írja a szakirodalom, hogy minél nagyobbak a szemcsék, annál jobb ízű a szalámi (van, aki szerint 10 mm alatt minden csak fasírt), jobban kijönnek a fűszerek, szebb az érés. Ez mind be is jött, szerintem a legjobb szalámink lett idén, csak egy dologgal nem számoltam. Bárkinek dicsekedtem, hogy mennyire eltaláltuk ezt, mennyire egyben van, nem volt túl nagy keletje. Nagyjából ezek voltak a kifogások: túl nagy a méret, a 4-es az igazi, ez fogba ragad (dehogy ragad, az apró ragad), mit szól a barátnőm, ha ilyet viszek (ha nem mondod, észre se veszi), mit szól az asszony, ha megtudja a barátnőt (az mondjuk tényleg baj), és így tovább, szóval csupa aggodalom volt mindenki.
Ha mégis hisztek nekem, és holnap bepróbáljátok a 6-os szalámit, most rendkívül baráti áron, 3 500 Ft/szál áron vihetitek haza a készlet erejéig. Nyilván van megvágva, tudok kóstolni előtte. Annyira sok azért nincsen, mi is ezt ettük, és voltak meggyőzhető – visszajáró kuncsaftok, akik csak ezt kérték.
Szóval csak holnap, csak a 6-os művésznevű töltet 3 500 Ft!
Már csak ezért is megérné jönni, hát még ha elárulom, hogy akár sörözhetünk is egyet
