Hogy miért Duroc?

Több mint 10 év után végül az eredetileg amerikai fajta Duroc-nál maradtunk (voltak kísérletek mangalicával, illetve mangalica-duroc hibriddel), ez a fajta képes a legjobban hasznosítani, felhasználni mindent, amit az erdő adhat neki, és még 2 éves koráig is képes megőrizni nyugodt természetét, vérmérsékletét. Több, mint másfél évet töltenek szabadon a területen, így nagy súlyú, izmos, érett húsú sertésekké híznak, a sok mozgástól a zsírjuk is egészen különleges ízű és textúrájú.

A marhák és a bivalyok fél éves korukban érkeznek, szintén másfél évet legelnek, mielőtt vágóhídra kerülnek. 2016-tól kezdtünk egy másik fejlesztésbe, egy házi feldolgozóüzemet alakítottunk ki, ahol a vágáson kívül – ami csak vágóhídon engedélyezett mind a sertésnél, mind a marhánál – a feldolgozás összes lépését el tudjuk végezni. A csempézett, hideg-meleg vizes feldolgozóban évek alatt minden berendezés a helyére került, saválló asztalokon, szigorú élelmiszeripari szabványoknak megfelelő gépekkel tudunk már dolgozni. A füstölés és a készáru tárolása is megoldott, utóbbira egy klimatizált, szabályozható páratartalmú helyiséget alakítottunk ki, ez készült el legutoljára. Bár a szalámi a legfőbb termékünk, ebből készítjük a legtöbb fajtát és a legnagyobb mennyiséget, természetesen szalonna, sonka, kolbász, hurkafélék és zsír is megtalálható nálunk. A receptekben nem használunk semmiféle felesleges adalékanyagot, tartósítószert, nem rontjuk el a kiváló minőségű húst oda nem illő összetevőkkel.

 Aki kíváncsi élőben is az állattartás ezen módjára, keressen minket, és személyesen is megmutatjuk, hogy így is lehet élelmiszert előállítani, türelemmel, bizalommal, természetesen.

Megosztás