Hogy miért Duroc?

Több mint 10 év után végül az eredetileg amerikai fajta Duroc-nál maradtunk (voltak kísérletek mangalicával, illetve mangalica-duroc hibriddel), ez a fajta képes a legjobban hasznosítani, felhasználni mindent, amit az erdő adhat neki, és még 2 éves koráig is képes megőrizni nyugodt természetét, vérmérsékletét. Több, mint másfél évet töltenek szabadon a területen, így nagy súlyú, izmos, érett húsú sertésekké híznak, a sok mozgástól a zsírjuk is egészen különleges ízű és textúrájú.
A marhák és a bivalyok fél éves korukban érkeznek, szintén másfél évet legelnek, mielőtt vágóhídra kerülnek. 2016-tól kezdtünk egy másik fejlesztésbe, egy házi feldolgozóüzemet alakítottunk ki, ahol a vágáson kívül – ami csak vágóhídon engedélyezett mind a sertésnél, mind a marhánál – a feldolgozás összes lépését el tudjuk végezni. A csempézett, hideg-meleg vizes feldolgozóban évek alatt minden berendezés a helyére került, saválló asztalokon, szigorú élelmiszeripari szabványoknak megfelelő gépekkel tudunk már dolgozni. A füstölés és a készáru tárolása is megoldott, utóbbira egy klimatizált, szabályozható páratartalmú helyiséget alakítottunk ki, ez készült el legutoljára. Bár a szalámi a legfőbb termékünk, ebből készítjük a legtöbb fajtát és a legnagyobb mennyiséget, természetesen szalonna, sonka, kolbász, hurkafélék és zsír is megtalálható nálunk. A receptekben nem használunk semmiféle felesleges adalékanyagot, tartósítószert, nem rontjuk el a kiváló minőségű húst oda nem illő összetevőkkel.
Aki kíváncsi élőben is az állattartás ezen módjára, keressen minket, és személyesen is megmutatjuk, hogy így is lehet élelmiszert előállítani, türelemmel, bizalommal, természetesen.